مشکلات فرزندان با اختلاف سنی بالا
متاسفانه امروزه بیشتر مشکلات عاطفی فرزندان به دلیل تفاوت سنی بین آنها و نیز عدم آگاهی والدین از چگونگی برخورد با فرزندان میباشد که باعث کمبودهای عاطفی در میان آنها میگردد و متعاقبا مشکلاتی را به وجود می آورد که در آینده ی تحصیلی و شغلی آنها تاثیر بسزایی میگذارد.
از جمله ی این مشکلات میتوان به موارد زیر اشاره نمود که بیشتر محسوس میباشند :
زمانیکه فاصله سنی بین فرزند اول و فرزند دوم زیاد میشود و به تبع آن محبت و توجهی که به فرزند اول میشد به فرزند دوم انتقال می یابد ، فرزند اول دچار مشکلات رفتاری و عاطفی میگردد که از علائم این عارضه ناخن جویدن فرزند اول میباشد.و این عمل نتیجه استرسی است که در اثر کاهش غیر منتظره محبت از فرزند اول و ترس از دست دادن والدین توسط او میباشد.از نتایج این عمل میتوان به مواردی چون : دشمنی بین دو فرزند در آینده ، کمبود محبت در فرزند اول ، افت تحصیلی شدید و...
همانطور که میدانید کودکان کمبود محبت را از جای دیگری جبران میکنند که این منبع جبران ممکن است در دوستی های ناجور باشد و یا اگر شانس آوردیم دوستان مناسب ، که معمولا به دلیل کمبود محبت و به تبع آن تربیت ناجور مورد اول بیشتر اتفاق می افتد و در این زمانه که راه های انحراف بیشتر از راه های درست خود را نشان میدهند ، کودکان با روابط عاطفی خوب با والدین در برابر این وسوسه ها مقاومت نشان داده و از راه بدر نمی شوند.
حال که معایب اختلاف زیاد سنی در بین فرزندان خبردار شدیم بهتر است از مزایای اختلاف سنی کم برای فرزندان و مشکلات آن برای والدین نیز صحبتی داشته باشیم.
مزایای اختلاف سنی کم برای فرزندان و مشکلات آن برای والدین
در صورتی که فرزندان اختلاف کمی از لحاظ سنی با یکدیگر داشته باشند میتوانند همبازی مناسبی برای یگدیگر باشند و در این زندگی های آپارتمانی امروزی دیگر والدین دغدغه فکری از بابت همبازی برای فرزندشان نداشته باشند.کودک نیز کمتر به والدین گیر میدهد تا با او بازی کنند.
مزیت بعدی این اختلافِ کمِ سنی این است که کودک دغدغه ای از بابت از دست دادن محبت والدین ندارد و والدین نیز با رفتاری مناسب میتوانند این توازن را بیشتر برقرار نمایند.چون وقتی اختلاف سنی کم است ، والدین دغدغه ای از بابت رفتار متناقض نخواهند داشت و نیازی به نشان دادن رفتاری مناسب هر سن از کودکان را ندارند و تقسیم محبت در میان فرزندان برای والدین آسانتر می شود.
حال از دید یک کودک که با اختلاف سنی زیاد صاحب یک خواهر یا برادر شده است به این مساله نگاه کنیم
وقتی خواهر یا برادری به خوانواده اضافه شد و در روز اول ورود او پدر و مادر و اطرافیان ، آن استقبال گرم را از او کردند فهمیدم که دیگر فاتحه من خوانده شده است.کودک دراین موقعیت که خواهان محبتی است که قبل از ورود این تازه وارد به او میشده است ، به طرف پدر و مادر و اطرافیان میرود و وقتی برعکس این موضوع را متوجه می شود شروع به مقابله با تازه واردی میشودکه او را به این موقعیت رسانده است.دریغ ازآنکه مشکل از جای دیگری است و باید پدر و مادر و اطرافیان را از بابت این مساله مجازات کرد.
کودکانی بوده و هستند که دراین موقعیت دست به کارهای خطرناکی زده اند و در بعضی موارد خانواده را به عزا نشانده اند.برای مثال موردی بود که کودک با چنگالی چشم خواهر کوچکش را در آورده بود یا در موردی دیگر دخترکی برادر کوچکش را در استخر خانه شان انداخته بوده است ومواردی دیگر که از گفتن آنها خودداری میکنم.
حال از این گفته های اندکی که در مورد اختلاف سنی کودکان و بدتر از آن اختلاف محبتی والدین در مورد کودکان برای شما داشتیم بهتر است از این به بعد نسبت به محبتی که به کودکانمان داریم نهایت اعتدال را رعایت کنیم و بزرگی و کوچکی ، دختر یا پسر بودن و زیبا و زشت بودن آنها را ملاک محبت پدر و مادری قرار ندهیم تا فرزندانمان را با آینده ای تضمین شده بزرگ کنیم.